„Бау и Ко.“ ООД е основано през 2003г. с цел инвестиция в имоти чрез придобиване на терени, строеж на жилищни/ваканционни сгради и реализацията на апартаментите в тях на крайни клиенти от страната и чужбина.

За целта през 2005г. дружеството придобива два имота в к.к. „Слънчев Бряг“, и за две години изгражда и реализира изцяло на чужди клиенти курортните комплекси „Съни Гардънс“ и „Съни Хоумс“.

От 2007г., с оглед преструктурирането на пазара на недвижими имоти, се преориентираме към инвестициите в изграждането на жил. сгради в гр.София и до момента имаме изградени и въведени в експлоатация три сгради – в Зона Б5, ул. „Българска Морава“, в ж.к. „Дървеница“ на бул. „Климент Охридски“ и в ж.к. „Красна Поляна – 3“ на ул. „Мечка“, и една сграда в строеж – в ж.к. „Красна Поляна“, ул. „Златна Добруджа“.

Междувременно като отделна линия на работа, дружеството започва работа и по обществени поръчки в сектор „Строителство“, и за периода 2008-2016г. имаме изпълнени като титуляр или подизпълнител цялостни санирания на училища, болници и детски градини, работим и по направата на мостови съоражения по магистрала „Марица“ и Северната Скоростна Тангента на гр. София, по реконструкция на ж.п. линията Пловдив – Свиленград и мн.други

Цялата тази многогодишна усърдна работа в целият спектър на строителството – от инфраструктурни обекти до жилищни сгради, и от изкопи до шпакловка и боядисване, ни е позволила да натрупаме значителни количества материални ресурси, необходими за успешните инвестиции в недвижими имоти, да селектираме екип от способни ръководители и работници за всеки вид работа, и да се сдобием със всякакъв вид професионални машини, инструменти, кофражи и транпортни средства, необходими за изпълнението на каквато и да е задача в строителството.

Бъдещите цели на „Бау и Ко.“ООД са свързани с приоритетно развитие в сферата на жилищното строителство в гр. София, за което сме водени от подкрепата на бившите ни и настоящи клиенти, които знаят, че работейки с нас получават коректно отношение и качествен продукт.

2